Ple del Parlament
Ple del Parlament
Barcelona

El Parlament insta a revisar el protocol contra abusos i fer-lo de compliment obligat per a tots els centres

Serà de compliment obligat per a tots els centres, siguin públics, concertats o privats

RedaccióActualitzat

El Parlament insta per unanimitat a revisar el protocol sobre abusos sexuals a menors en les escoles arran dels suposats casos als maristes, que ja són una trentena.

La moció, defensada per la diputada de Catalunya Sí que es Pot Gemma Lienas i que ha estat consensuada amb tots els grups, condemna "enèrgicament qualsevol mena d'assetjament i abús sexual" i considera que "sota cap concepte es pot tolerar o encobrir" cap abús.

En el text aprovat s'insta el govern a modificar el protocol d'actuació entre els departaments de Benestar Social i d'Ensenyament per a "la detecció, notificació, derivació i coordinació de les situacions de maltractaments infantils i adolescents en l'àmbit educatiu".

A més, es demana "introduir l'obligatorietat per part dels centres de comunicar, no només a la DGAIA, sinó també al Departament d'Ensenyament" els casos d'abusos sexuals o maltractaments detectats.

La moció també exigeix al govern que garanteixi "el compliment obligat del protocol per part de tots els centres, sigui quin sigui la titularitat, de manera que no fer-ho comporti les conseqüències tipificades en la normativa legal vigent, tal com es farà constar en el protocol". A més, centres en els quals hagin tingut lloc abusos estaran obligats "a comunicar" el que ha passat "a les persones que detenen la pàtria potestat o la tutela del menor" afectat.

El debat de la moció ha estat presenciat des de la tribuna d'invitats per Manuel Barbero i la seva dona, pares d'un dels alumnes dels Maristes de Sants-les Corts que ha denunciat haver patit abusos sexuals per part d'un dels professors del centre.

Anar al contingut