Barcelona

El Parlament inicia el procediment per a la revocació del director de l'Oficina Antifrau

Forcadell: "Tenim els mecanismes a punt per actuar i serem inflexibles amb la corrupció"

RedaccióActualitzat

Tots els grups parlamentaris catalans llevat del PPC han signat un escrit dirigit a la Mesa del Parlament per sol·licitar l'inici del procediment de revocació de Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Ciutadans, per la seva banda, ha registrat un escrit en què s'adhereix al presentat per la resta de grups, però exposant el seu propi argumentari.

Forcadell ha anunciat que el Parlament ha iniciat el procediment per a la revocació del director de l'Oficina Antifrau i que demà es reunirà la Comissió d'Àfers Institucionals, a qui pertoca executar aquest procediment.

De Alfonso també tindrà "el dret d'explicar-se demà, dijous, davant la comissió", ha dit Forcadell, que ha volgut recordar que en aquest procediment "es garanteixen els drets de tothom".

La presidenta de la cambra ha explicat que en el cas que la comissió accepti la revocació, dimarts vinent es podria posar en l'ordre del dia del pròxim ple i dimecres es podria votar. Forcadell ha explicat que caldrien tres cinquenes parts del Parlament per acceptar la petició, en una primera votació, i majoria absoluta en una segona votació.

Jordi Turull i Marta Rovira (Junts pel Sí), Ferran Pedret (PSC), Joan Coscubiela (Catalunya Sí que es Pot), i Mireia Boya i Anna Gabriel (CUP) han registrat un escrit just abans que, a la una, la Mesa celebrés una reunió extraordinària per abordar les conseqüències de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso, als quals aquests grups ja han demanat la dimissió.

Aquests grups reclamen la convocatòria "urgent" de la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per analitzar el cas i demanar responsabilitats a De Alfonso. Els signants de l'escrit justifiquen la petició de compareixença de De Alfonso davant el que consideren una possible vulneració de la normativa relativa a l'Oficina Antifrau, per "negligència notòria i greu en el compliment de les obligacions i els deures del càrrec".

Qui ha de proposar el cessament de De Alfonso és la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament i l'ha d'aprovar el ple de la cambra per majoria de tres cinquenes parts, en primera votació, o per majoria absoluta en segona votació.

Forcadell: "Tenim els mecanismes a punt per actuar i serem inflexibles amb la corrupció"

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha afirmat: "Tenim els mecanismes a punt per actuar i serem inflexibles amb la corrupció" i que aquest "és un fet molt greu". És "un atemptat a la democràcia mateixa", ha afegit.

"Serem inflexibles si es demostra que hi ha hagut corrupció i demanarem la destitució de Daniel de Alfonso."

En entrevistes a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins de TV3", l'endemà de sortir a la llum diverses converses en què el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i Daniel de Alfonso conspirarien per buscar escàndols que impliquessin els partits independentistes, Forcadell ha dit: "estem colpejats", però si els grups ho demanen es farà un ple sobre la qüestió.

"Un cop es decideixi el procediment, està previst demanar la compareixença de Daniel de Alfonso al Parlament."

Forcadell ha assegurat que la confiança dels grups parlamentaris en De Alfonso "no pot ser la mateixa", però que no pertoca a la presidenta del Parlament decidir de destituir-lo, sinó que són els mateixos grups els que han de demanar que el director de l'Oficina Antifrau comparegui i que plegui, si així ho consideren.

Cal recordar que és precisament el Parlament qui va nomenar Daniel de Alfonso cap de l'Oficina Antifrau.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut