Els representats dels serveis públics que han rebut la medalla (EFE)
Els representats dels serveis públics que han rebut la medalla (EFE)
Barcelona

El Parlament homenatja els cossos de seguretat i emergències

Els serveis públics han rebut la Medalla d'Honor del Parlament per la seva actuació en els atemptats de Barcelona i Cambrils

RedaccióActualitzat

El Cos de Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Local de Cambrils i els serveis d'emergències que el 17 d'agost i els dies posteriors van intervenir sobre el terreny després dels atemptats de Barcelona i Cambrils han rebut aquest vespre la Medalla d'Honor del Parlament, en la categoria d'or.

L'acte, l'encapçalaven el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza.

A més dels tres cossos policials, han rebut la medalla Protecció Civil, el Sistema d'Emergències Mèdiques, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, els Bombers de Barcelona, els Bombers de la Generalitat i la Creu Roja.

 

En el seu discurs d'agraïment en nom de tots els guardonats, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha destacat el seu paper de servidors públics i ha agraït el reconeixement de la ciutadania.

"No haguéssim volgut mai que aquest reconeixement, aquest agraïment d'avui, ens arribés d'aquesta manera, perquè certament, per sentit que sigui, per desitjat que sigui, per generós, no podem obviar que arriba acompanyat de molt dolor i de drama. Un agraïment que prenem com el reconeixement de la societat catalana als seus servidors públics. Quines paraules precioses: 'servidors públics'. Servir les persones. Protegir les persones. Acompanyar les persones."

Trapero ha reivindicat la feina dels professionals dels serveis públics, que sovint tapen pressupostos escassos:

"Molt sovint tapen amb el seu esforç personal les mancances que tota societat té: aquell pressupost just o aquella partida que no arriba. Així ho han fet i ho faran sempre. Des del compromís personal, des de la dignitat dels uniformes que vesteixen."

Trapero ha recordat les setze persones que van morir en els atemptats, i molt especialment Xavi, el nen de Rubí de tres anys.

 

La presidenta del Parlament i el president Puigdemont han tancat l'acte.

Forcadell ha fet un elogi de la feina "extraordinària" d'aquests serveis públics per "salvar vides i minimitzar l'atac" i ha fet extensiu el reconeixement a la resta de cossos i voluntaris.

"En nom de tots us volem agrair que en aquelles hores tenebroses dels atemptats ens haguéssiu ajudat a trobar la llum i l'esperança", ha dit Puigdemont, que ha assegurat que després dels atemptats Catalunya se sent "més colpida però més forta, gràcies a la resposta dels serveis d'emergència".

En acabar, el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu ha interpretat "Els segadors".

A l'acte hi han assistit els expresidents Artur Mas i José Montilla. Expresidents del Parlament, Joan Rigol i Ernest Benach. Hi han assistit representants de gairebé tots els grups parlamentaris. Hi faltava la CUP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut