París

El Parlament francès vota a favor de reconèixer l'estat palestí

Israel s'ha mostrat disgustat amb la decisió, mentre que els palestins han donat les gràcies a França

RedaccióActualitzat

El Parlament francès ha votat aquest dimarts a favor de reconèixer l'estat de Palestina. La decisió s'ha pres per 339 vots a favor i 151 en contra. La moció té un caràcter simbòlic i no ha d'afectar de manera immediata l'acció diplomàtica francesa. En tot cas, demostra la impaciència creixent d'Europa davant del procés de pau al Pròxim Orient, que està completament encallat. Abans del Parlament francès, també els de la Gran Bretanya, Irlanda i Espanya s'han pronunciat a favor de reconèixer l'estat palestí. 

Israel ha reaccionat de manera immediata al vot francès. L'ambaixada israeliana a París ha dit que allunya les possibilitats d'arribar a un acord de pau i que envia un missatge equivocat als líders i pobles de la regió. 

Els palestins, per la seva banda, han celebrat la notícia. Una portaveu de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina ha donat les gràcies al poble francès i ha demanat al govern de París que converteixi en realitat la declaració del Parlament. 

El Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei en el mateix sentit el 19 de novembre passat. Pràcticament per unanimitat, un fet insòlit a la cambra espanyola, la proposició instava el govern espanyol a reconèixer Palestina com a estat, reafirmant que l'"única solució possible" per al conflicte és la coexistència de dos estats, Israel i Palestina, a la regió. La proposta es va aprovar amb 319 vots a favor, dos en contra i una abstenció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut