Al Banc Central Europeu no hi ha cap dona, tot són homes
Al Banc Central Europeu no hi ha cap dona, tot són homes
Brussel·les

El Parlament europeu veta la incorporació d'un nou membre del BCE com a protesta per la falta de dones a l'entitat

La mateixa setmana que la Comissió Europea ha rebutjat imposar quotes de dones a les grans empreses, el Parlament ha vetat la incorporació d'un nou membre del Banc Central Europeu com a protesta simbòlica per la falta de dones a l'entitat. No n'hi ha cap.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Les institucions de la Unió Europea han posat de manifest aquesta setmana que el debat sobre la presència de dones en càrrecs públics i privats de responsabilitat és viu i que, a més, s'està lluny del consens sobre les mesures per incentivar-la. La mateixa setmana que la Comissió ha rebutjat imposar quotes a les grans empreses, el Parlament ha vetat la incorporació d'un nou membre del Banc Central Europeu com a protesta simbòlica per la falta de dones a l'entitat. No n'hi ha ni una, tot són homes.

Els membres del Banc Central Europeu no compleixen cap mínim criteri de paritat. Per això el Parlament Europeu ha vetat el nom del nou membre luxemburguès, perquè no hi ha cap dona. És la petita venjança dels eurodiputats després que aquesta setmana la Comissió ha ajornat la proposta d'imposar una quota femenina del 40% als consells d'administració de les grans empreses per l'any 2020.

La iniciativa estava pensada per als consells d'administració no executius de les empreses amb més de 2.500 treballadors o amb ingressos anuals superiors als 50 milions d'euros. Actualment, les dones només hi són presents en un 13%.

La principal defensora de la mesura és la vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de Justícia, Viviane Reding, que ha explicat que "el president de la Comissió" vol que s'aprovi una directiva i que els comissaris responsables de l'àrea econòmica "hi estan d'acord". Reding ha dit que "sobre aquesta base ho hem discutit." Però la majoria dels comissaris s'hi oposen. Significativament, també algunes dones. Creuen que ha de ser cada estat que ho ha de decidir. I, sobretot, pensen que les quotes que s'han imposat en algun àmbit institucional o professional no tenen sentit en el món de les altes finances.

Anar al contingut