Brussel·les

El Parlament Europeu, pioner a demanar la regulació dels robots

Brussel·les impulsa l'aplicació d'una normativa que reguli els límits i les funcions que han de complir aquestes màquines

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu pren la iniciativa per regular els robots. L'Eurocambra ha posat la primera pedra en aquest sentit. Constata que la irrupció de la robòtica és un fet que està transformant la societat i les regles del joc en sectors com l'economia. Per això es demana una normativa que reguli la funció d'aquestes màquines.

Brussel·les aprova aquesta proposta amb la intenció de trobar la manera de compensar la destrucció de llocs de treball que la feina d'aquestes màquines pot suposar en el futur. S'apunta com a solució que els seus propietaris paguin impostos pels robots que utilitzin en el procés productiu. També es vol evitar que les màquines supleixin feines de caràcter assistencial i es preveu la possibilitat que portin incorporat una mena de botó de la mort que permeti desactivar-los si es descontrolen.

En el paràgraf més alarmant, la ponent de l'informe, l'eurodiputada luxemburguesa Mady Delvaux, adverteix que, si no s'actua a temps, es corre el risc que, en unes desenes d'anys, la intel·ligència artificial superi la capacitat intel·lectual humana.

Ja fa molt de temps que les màquines fan feines que abans feien els humans, però cada cop n'hi ha més i de més diverses. No només afecten cadenes de muntatge. També es tracta de màquines que fan inversions en borsa, d'intel·ligències artificials que aprenen, s'autoprogramen i que prenen decisions que fins ara preníem les persones. Tot això obre dubtes, preguntes i camps de desconeixement que el Parlament Europeu vol controlar amb una regulació específica.

♦ La relació entre humans i robots

♦ El sexe amb robots pot ser una realitat l'any que ve

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut