Logotips de Betflix, Spotify i Movistar TV
Logotips de Betflix, Spotify i Movistar TV

El Parlament Europeu elimina el geobloqueig per a Netflix i Spotify

L'Eurocambra permetrà així als usuaris connectar-se a aquestes plataformes si es desplacen dins la UE

RedaccióActualitzat

A partir del 2018, els ciutadans europeus que viatgin temporalment a qualsevol país de la Unió podran accedir a les plataformes digitals que tinguin contractades des de casa. El Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una nova llei que permetrà als abonats a serveis com Netflix, Movistar o Spotify continuar gaudint d'aquests continguts si es desplacen a un altre estat dins de la Unió Europea. 

Aquest nou reglament té com a objectiu evitar l'anomenat "geobloqueig" que es dona actualment amb els continguts en línia fora del país on han estat contractats. Ara bé, la llei especifica que aquest dret només serà vigent en casos de desplaçament temporal, per protegir els drets d'autor territorials, en vigor en països com França. 

L'eliminació del roaming, el proper 15 de juny, podria suposar un augment de consum d'aquestes plataformes quan els usuaris viatgen a altres països.

El 64% dels europeus, i el 67% dels espanyols, s'ha connectat a Internet per acedir a videojocs, imatges, pel·lícules o música l'any 2016, segons dades de la Comissió Europea.

 

Anar al contingut