Estrasburg

El Parlament Europeu condemna les expulsions de gitanos i exigeix a França que les aturi

El Parlament Europeu exigeix al govern francès que "suspengui immediatament" l'expulsió de gitanos i ha expressat oficialment la seva "profunda preocupació" per aquesta política. El Parlament ha aprovat amb 337 vots a favor, 245 en contra i 51 abstencions una resolució promoguda per socialistes, liberals, verds i comunistes que censura la política del president francès, Nicolas Sarkozy. La cambra també critica "la tardana i limitada reacció de la Comissió Europea sobre l'assumpte.

Actualitzat
França s'ha endut una estirada d'orelles del Parlament Europeu que, per una majoria clara, 337 vots a favor i 245 en contra, ha criticat les expulsions de la població gitana i ha reclamat que se suspenguin immediatament.

La cambra d'Estrasburg ha lamentat la "retòrica inflamatòria i obertament discriminatòria" que ha marcat el discurs polític durant la repatriació de gitanos, i ha advertit que aquest tipus de declaració alimenta el racisme i les accions dels grups d'extrema dreta.

Els diputats socialistes, liberals, verds i de l'esquerra unitària han aplaudit el resultat de la votació, que ha imposat la crítica a França per sobre dels populars, que han intentat evitar-la.

El Parlament també demana a les altres institucions europees que es mobilitzin en la mateixa línia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut