Estrasburg

El Parlament Europeu aprova el CETA, l'acord de lliure comerç entre la UE i el Canadà

Ha costat set anys de negociacions i, a pesar de les protestes al carrer, pot entrar en vigor aquesta primavera, tot i que encara l'han de ratificar els estats

RedaccióActualitzat

L'acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà, l'anomenat CETA, ha passat aquest dimecres el seu últim gran obstacle: el ple del Parlament Europeu, reunit a Estrasburg, l'ha aprovat per 408 vots a favor, 254 en contra i 33 abstencions.

L'aprovació arriba després de set anys de negociacions i de la superació de nombrosos entrebancs. L'han aprovat els diputats del Partit Popular Europeu, els liberals de l'ALDE, els conservadors i reformistes de l'ECR i i part dels socialistes.

 

 

Han votat en contra els Verds i l'Esquerra Unitària per dubten que el tractat ofereixi prous garanties laborals, ambientals i sanitàries a la ciutadania europea. Han coincidit amb ells en el vot contrari els diputats del Front Nacional, amb Marine Le Pen al capdavant.

Mentrestant, al carrer, activistes d'arreu d'Europa s'han tornat a manifestar per expressar el seu rebuig per un tractat que consideren que perjudicarà els consumidors i els ciutadans en general en benefici de les multinacionals. Els que s'han manifestat davant del mateix Parlament Europeu ho han fet festivament, però han arribat a dificultar l'entrada dels diputats.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut