La proposta de reducció d'emissions del Parlament Europeu és més ambiciosa que la de la Comissió Europea (Pixabay)
La proposta de reducció d'emissions del Parlament Europeu és més ambiciosa que la de la Comissió Europea (Pixabay)
Estrasburg

El Parlament Europeu accelera en la retallada de les emissions de CO2 dels cotxes

L'Eurocambra demana reduir un 40% les emissions contaminants dels vehicles nous el 2030

RedaccióActualitzat

L'Eurocambra ha votat a favor d'una retallada de les emissions de CO2 en els turismes i furgonetes nous del 20% el 2025 i del 40% el 2030.

El Parlament Europeu vol exigir als fabricants que rebaixin les emissions de diòxid de carboni en aquestes dues tandes, i prenent com a base els nivells que es registrin el 2021.

La mesura s'ha aprovat amb 389 vots a favor, 239 en contra i 41 abstencions.

Foto: Clem Onojeghuo / Unsplash


El percentatge aprovat per al 2030, d'un 40%, és inferior al que reclamava la comissió de Medi Ambient de la cambra, però 10 punts més alt que la proposta que va fer la Comissió Europea, del 30%.

Ara, els estats membres han de debatre com quedaran els límits en les emissions contaminants dels vehicles. El Parlament Europeu ha fixat aquest dimecres la seva posició, de cara a la cimera de ministres de Medi Ambient prevista per dimarts que ve, 9 d'octubre.

Notícia relacionada: Alemanya demana descomptes als fabricants per renovar els dièsel més contaminants

A més de la retallada en les emissions, el Parlament Europeu vol que els cotxes elèctrics i els menys contaminants suposin un 20% dels vehicles nous el 2025 i un 35% el 2030.

L'ONG Transport & Environment ha aplaudit el "pas crucial cap a un aire més net, menys petroli importat i més llocs de treball" que suposa la votació, tot i que considera que queda "curta" per combatre l'escalfament global i complir amb l'Acord de París.

 

 

En canvi, l'Associació de Constructors Europeus d'Automòbils ha considerat "extremadament agressius" els objectius proposats, que, segons diuen, "forçarien la indústria a fer una transformació radical en un temps rècord".

 

 

Notícia relacionada: La ITV incorpora una nova prova d'emissions contaminants

ARXIVAT A:
MobilitatContaminacióMedi ambient
Anar al contingut