El Parlament rebutja subvencionar les escoles on nens i nenes fan classe per separat
El Parlament rebutja subvencionar les escoles on nens i nenes fan classe per separat
Barcelona

El Parlament, en contra de les subvencions a les escoles que separen per sexe

Espadaler es desmarca de la resta de diputats del grup PSC-Units en la votació sobre la immersió i la segregació escolar

RedaccióActualitzat

En el primer ple de la legislatura, el Parlament s'ha compromès amb el model d'immersió lingüística i ha rebutjat les subvencions a les escoles que separen els alumnes per sexe.

La cambra ha aprovat una proposta de resolució de Catalunya en Comú-Podem en aquest sentit, amb els vots a favor JxCat, ERC, el PSC, la CUP i els comuns. Cs i el PP hi ha votat en contra i el diputat del grup PSC-Units i exlíder d'Unió Ramon Espadaler s'ha abstingut.

 

La votació té lloc després del rebombori per la possibilitat que, amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el formulari de preinscripció escolar inclogui una casella perquè les famílies puguin marcar l'escolarització en castellà.

I també quan associacions de mestres, estudiants i famílies han advertit que el govern espanyol també ha aprofitat l'avinentesa per deixar la porta oberta a renovar els concerts a 1.956 escoles concertades, 16 de les quals separen per sexe. En el passat, la CUP ha xifrat en 40 milions l'import de les subvencions a centres de l'Opus Dei. 

Notícia relacionada: Concentracions arreu de Catalunya en defensa del català a l'escola

El text aprovat remarca que el model lingüístic de l'escola catalana és "una conquesta popular" aconseguida als anys 80 "i que no pot ser posada en qüestió per decisions preses pel govern de l'Estat fora de les seves competències".

També afegeix que "no es poden destinar diners públics a aquells models educatius que segreguen per sexe".

Aquest punt és el que ha portat Espadaler a desmarcar-se del grup i apel·lar a "llibertat de creació de centres educatius amb ideari propi i el dret de les famílies d'escollir l'educació que volen per als seus fills".

 

 

Durant el ple, el líder parlamentari dels Comuns, Xavier Domènech, ha remarcat que l'escola pública es defensa atacant "qualsevol segregació". "Una pot ser la llengua, però la més perillosa és la que fa diferències econòmiques", ha argumentat.

Notícia relacionada: El Parlament ratifica Puigdemont sense referències a la república ni a la independència

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut