La sessió parlamentària d'aquest dimecres al vespre a Kíev.
La sessió parlamentària d'aquest dimecres al vespre a Kíev.
Kiev

El Parlament d'Ucraïna decreta una llei d'amnistia per a tots els detinguts durant les protestes

Després d'una sessió extraordinària maratoniana, oficialistes i oposició han aprovat amb 232 vots a favor un projecte de llei consensuat per deixar en llibertat tots els detinguts, amb l'excepció d'aquells que hagin comès delictes greus.

RedaccióActualitzat

El Parlament d'Ucraïna ha aprovat aquest dijous, després d'una sessió extraordinària maratoniana, una amnistia que deixarà en llibertat a pràcticament tots els detinguts durant les multitudinàries protestes i disturbis dels darrers dos mesos. L'amnistia té una condició: que els manifestants suspenguin les concentracions al centre de la capital, una decisió que no accepten els partits opositors.

Després de dos dies de negociació i reunions, oficialistes i oposició han aprovat amb 232 vots a favor un projecte de llei consensuat per deixar en llibertat tots els detinguts, amb l'excepció d'aquells que hagin comès delictes greus. En la votació, els partits de l'oposició s'han abstingut i han protestat al final de la sessió.

Aquesta amnistia arriba hores després de la renúncia del primer ministre del país i tot el seu gabinetEs calcula que la policia ha detingut unes 200 persones només en les dues darreres setmanes.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut