El Parlament debatrà dijous sobre l'aplicació de l'article 155

La cambra catalana no fixarà l'hora del ple monogràfic fins a saber si el president Puigdemont compareixerà al Senat

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha aprovat convocar aquest dijous el ple per debatre sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, anunciada dissabte pel govern espanyol.

La petició de fer el ple dijous l'han fet Junts pel Sí i la CUP en la reunió de la junta de portaveus, prèvia a la de la mesa.

 

Les dues reunions tenen lloc després que, dissabte a la nit, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciés que demanaria la convocatòria d'un ple "on els representants de la sobirania ciutadana debatem i decidim sobre l'intent de liquidar el nostre autogovern i la nostra democràcia. I que actuem en conseqüència".

I després que aquest matí, d'altra banda, la CUP ha reiterat la petició que "el Parlament faci la proclamació [de la independència] com més aviat millor".

Tot i que, d'entrada, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, havia especificat que el ple monogràfic sobre l'article 155 es faria dijous al matí, més tard fons de la cambra catalana han explicat que l'hora no quedarà fixada finsque se sàpiga si el president de la Generalitat compareixerà al Senat.

 

 

Corominas també ha explicat que han demanat la compareixença, demà, a les sis de la tarda, dels vuit senadors designats pel Parlament. És el cas de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, i del màxim responsable del PP a Catalunya, Xavier García Albiol.

 

 

Des del Partit Popular de Catalunya, Xavier Garcia Albiol ja ha anunciat que no té cap inconvenient a comparèixer davant la Comissió d'Afers Institucionals per explicar la seva posició sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del Senat.

Corominas també ha avançat que es podrien presentar accions jurídiques, fins i tot per la via penal, contra algunes de les mesures anunciades pel Consell de Ministres extraordinari de dissabte, perquè consideren que podrien ser constitutives de delicte.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut