Barcelona

El Parlament de Catalunya aprova la resolució d'inici del procés de "desconnexió democràtica" de l'Estat

La resolució s'aprova amb els vots de Junts pel Sí i la CUP i la negativa de la resta de grups

RedaccióActualitzat

Aprovada amb els 72 vots de Junts pel Sí i la CUP la resolució de desconnexió (text de la resolució i text de l'annex) amb Espanya amb una voluntat de ruptura amb el model passat. El Parlament aprova iniciar el procés sense perspectives de tenir president. La votació ha acabat entre aplaudiments, però també amb banderes espanyoles a la banda dreta de l'hemicicle. La resta de grup parlamentaris, C's, PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot, hi han votat en contra. 

Raül Romeva ha destacat la voluntat massiva, clara i incontestable a favor d'exercir el dret a decidir. Anna Gabriel, de la CUP, ha refermat l'inequívoc mandat democràtic de les urnes i ha reivindicat la necessitat d'un pla de xoc davant la injustícia social.

Els grups de l'oposició neguen als independentistes la legitimitat democràtica per iniciar el camí cap a la independència. Junts pel Sí reitera que els resultats a les urnes són clars.

Catalunya Sí Que es Pot, defensa que s'acordi un referèndum amb l'estat i retreu que es vulgui avançar unilateralment. Joan Coscubiela, ha deslegitimat la majoria per iniciar un procés independentista. La proposta de CSQEP de treballar per un referèndum ha estat rebutjada, amb l'abstenció de la CUP. 

Ciutadans assegura que la sobirania recau en les persones i no en els territoris i diu que la declaració vol amagar la corrupció. El PPC ha qualificat la resolució de subversiva. Tots dos grups acusen Junts pel Sí i la CUP de saltar-se les lleis i avisen que no se'n sortiran.

Miquel Iceta, del PSC, diu a la majoria que no tenen cap mandat democràtic per proclamar la independència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut