Forcadell llegeix la declaració del Parlament de condemna dels atemptats
Forcadell llegeix la declaració del Parlament de condemna dels atemptats
Barcelona

El Parlament demana "convivència pacífica en la diversitat" contra el terrorisme

La cambra reconeix la tasca dels cossos policials i d'emergències i qualifica d'"exemplar", "solidària" i "madura" la resposta de la ciutadania als atemptats

RedaccióActualitzat

Ple solemne i extraordinari per condemnar els atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. La presidenta, Carme Forcadell, ha llegit una declaració. A continuació, s'ha fet un minut de silenci.

La condemna de la cambra ha estat unànime amb una declaració que qualifica de "brutals" els atemptats i elogia la resposta dels equips d'emergències i de la ciutadania, una resposta "exemplar", "solidària" i "madura".

"Solidaritat, llibertat i convivència pacífica en la diversitat són la derrota del terrorisme."

En el text, el Parlament es compromet a treballar per millorar "l'eficàcia" en la prevenció de la radicalització i la lluita contra el terrorisme, així com treballar per garantir els drets i llibertats individuals i col·lectives. A la llotja de convidats hi havia una representació d'alguns dels cossos operatius.

 

Monument al Passeig Marítim de Cambrils 

Des de fa una setmana, d'actes d'homenatge se n'estan fent arreu. A Cambrils, l'ajuntament també ha fet un ple extraordinari pels atacs, en què s'ha aprovat per unanimitat instal·lar un monument simbòlic al Passeig Marítim, just al punt on es van produir els atacs. 

També s'ha aprovat una moció de rebuig als atemptats de dijous passat. Aquest vespre, Cambrils acollirà una manifestació que recorrerà els carrers del centre i on s'espera la participació de 5.000 persones. 

Barcelona tanca el llibre de condolences

A l'Ajuntament de Barcelona es tancarà el llibre de condolences que es va posar dissabte a l'abast de la ciutadania perquè hi expressés el dol i la solidaritat amb les víctimes.

En un principi només s'havia d'obrir el cap de setmana, però la massiva afluència de dissabte i diumenge va fer que el consistori allargués el termini i, a més, obrís un llibre digital per firmar a través de la pàgina web municipal, que ha rebut més de 27.000 missatges

Anar al contingut