May, aquest dimecres al Parlament
May, aquest dimecres al Parlament
Londres

El Parlament britànic força May a sotmetre el Brexit a votació

Diversos diputats conservadors "rebels" s'han sumat a l'oposició per aprovar una esmena que suposa un cop a l'autoritat de la primera ministra

Actualitzat

Derrota parlamentària de la primera ministra britànica, Theresa May, sobre el Brexit. La Cambra dels Comuns ha aprovat un canvi en el full de ruta presentat per l'executiu de May per planificar la sortida de la Unió Europea. Diversos diputats conservadors "rebels" s'han sumat a l'oposició i han fet possible l'aprovació d'una esmena a la llei que guiarà la retirada del Regne Unit de la UE.

L'aprovació de l'esmena, per 309 vots a favor i 305 en contra, suposa un cop a l'autoritat de May, el dia abans de l'inici de la cimera de la UE en què els 27 socis comunitaris han de decidir si donen el seu vistiplau per avançar a una segona fase de les negociacions sobre el Brexit.

El diputat conservador Dominic Grieve, antic fiscal general britànic i defensor de la permanència a la UE abans del referèndum, ha impulsat la proposta que ha provocat la primera derrota parlamentària de May com a primera ministra. L'executiu de May ja s'havia compromès a sotmetre a l'escrutini del Parlament els termes de sortida que acordin Londres i Brussel·les, però havia avisat que un eventual vot en contra no aturarà el Brexit.

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut