Londres

El Parlament britànic, blanc d'un ciberatac

L'atac informàtic obliga a restringir l'accés remot dels parlamentaris als correus electrònics

RedaccióActualitzat

El Parlament britànic ha estat objecte d'un ciberatac aquest dissabte. Un portaveu de la Cambra dels Comuns ha confirmat que s'ha detectat un problema de seguretat informàtica al Palau de Westminster que ha obligat a "inhabilitar l'accés remot al sistema per protegir-lo". Ara els parlamentaris no poden accedir als comptes personals de correu. 

Sembla que, de manera remota, s'ha accedit sense autorització a comptes de parlamentaris. Per evitar que els autors d'aquestes intromissions puguin tenir accés a informació restringida, "s'ha inhabilitat l'accés remot" mentre els tècnics treballen per assegurar la xarxa informàtica. 

Alguns parlamentaris, com el liberal Chris Rennard, han comentat via Twitter el problema informàtic detectat al Parlament:

 


Un portaveu de la cambra dels Comuns ha assegurat que el Parlament de Londres té "sistemes en marxa per protegir els comptes dels membres i del personal de l'edifici".

Segons la premsa de Londres, feia dies que circulaven rumors que apuntaven que un grup de "hackers" venien les contrasenyes dels parlamentaris per internet al millor postor.

Anar al contingut