Vitòria

El Parlament basc homenatja les víctimes del terrorisme amb una escultura i una exposició

El Parlament basc homenatja les víctimes del terrorisme a través de la inauguració d'una escultura i d'una exposició dedicades a aquest col·lectiu. L'acte l'ha presidit el lehendakari Juan José Ibarretxe i també ha comptat amb la presència de diverses associacions de víctimes, responsables de les oficines d'atenció a les víctimes, dirigents institucionals i representants polítics.

Actualitzat
La cambra basca homenatja les víctimes del terrorisme amb la inauguració d'una escultura i d'una exposició dedicades a aquest col·lectiu. L'acte ha comptat amb la presència del lehendakari, Juan José Ibarretxe, i de diverses associacions de víctimes. L'escultura, elaborada per la prestigiosa Cristina Iglesias, es troba a l'exterior del Parlament basc, al costat de l'entrada principal.

L'exposició "Víctimes" s'inaugura dissabte i segons ha explicat la presidenta de la cambra, Izaskun Bilbao, "parteix del discurs deslegitimador de la violència", té "un caràcter participatiu", i presenta suficient nivell estètic i artístic perquè sigui com més atractiva millor pel visitant.

Bilbao ha destacat que la mostra ha comptat amb la col·laboració de 15 associacions que s'han anat reunint al llarg de l'any una cinquantena de vegades. Entre les quals hi ha l'Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, Fundació Korta i la Fundació Gregorio Ordóñez, entre d'altres.

El Parlament basc ha convidat a tots dos actes les associacions de víctimes, responsables de les oficines d'atenció a les víctimes, dirigents institucionals i representants polítics.
Anar al contingut