El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka.
El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka. (Foto: EFE)
Bilbao

El Parlament basc aprova avançar les pagues extra del 2013 als funcionaris

El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha defensat que així es troba una "sortida raonable" a la situació generada després que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern de Mariano Rajoy contra la decisió de l'anterior executiu socialista de pagar l'extra de desembre.

RedaccióActualitzat
El Parlament d'Euskadi ha aprovat avançar les dues pagues extres del 2013 als funcionaris bascos. El Parlament basc ha aprovat amb l'únic suport del PNB la llei que permet avançar a gener la paga extra que els funcionaris reben el juny i abonar el mes de juliol la paga extra de desembre del 2013. La resta de grups s'han abstingut.

D'aquesta manera, els 67.000 treballadors de l'administració pública basca que finalment no han cobrat l'extra de Nadal, després de l'estira-i-arronsa entre l'executiu de Patxi López i el govern Rajoy, percebran al gener una paga per la mateixa quantitat que la nòmina que han perdut.

El conseller de Justícia i Administració Pública basc i portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha defensat en el ple aquesta fórmula perquè "no té punts de col·lisió" amb el reial decret del govern espanyol que ordenava retirar l'extra. En aquest sentit, ha advertit que "qualsevol intent de forçar les coses" per acusar l'executiu autonòmic de vulnerar el citat decret llei està "abocat al fracàs". A més, ha defensat que així es troba una "sortida raonable" a la situació generada, després que el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el conflicte de competències plantejat pel govern de Mariano Rajoy contra la decisió de l'anterior executiu socialista de pagar-la.

Navarra paga l'extra de desembre

El Parlament de Navarra ha abonat la paga extra de desembre als seus 50 funcionaris, després de l'acord adoptat per la Mesa de la Cambra amb el vot en contra d'UPN i a favor de PSN, Bildu i Nafarroa Bai. L'anomenada "fórmula navarresa" -avançar la paga de juliol de 2013 al gener- s'aplicarà als funcionaris de la comunitat i, per tant, també als parlamentaris forals, una opció que el PP ha reiterat que previsiblement serà recorreguda per l'Estat, en entendre que es tracta d'un "frau de llei".

Anar al contingut