Illes Balears

El Parlament Balear aprova la demanda de mantenir tot l'any l'horari d'estiu

Ara és el govern espanyol el que ha d'aprovar la proposta

RedaccióActualitzat

El Parlament de les Balears ha aprovat, aquest dimarts, una declaració institucional que té el suport de tots els grups polítics en la qual es demana al govern espanyol mantenir, durant tot l'any, l'horari d'estiu a les Illes Balears sense necessitat d'endarrerir els rellotges aquest proper diumenge. Tot i que s'ha aprovat, aquesta proposta no és efectiva perquè qui hi ha de donar el vistiplau final és el Congrés espanyol que és qui en té la competència.

La proposta la va presentar al Parlament Balear el grup nacionalista Més per Menorca al·legant que volen tenir un horari lògic, racional i més natural traient així el màxim benefici al sol. Les Illes Balears és la comunitat més afectada pel canvi horari, a causa de la seva situació geogràfica, ja que aquest fet provoca que sigui el primer lloc on surt el sol i el primer on s'amaga.

La plataforma impulsora d'aquest projecte, Illes amb Claror, assegura:

"La manca de llum solar perjudica la salut de la gent i pot acabar causant des d'insomni o depressions a trastorns per dèficit d'atenció en els infants. El manteniment tot l'any de l'horari d'estiu implicaria, segons Illes amb Claror, un estalvi energètic que ajudaria a desestacionalitzar el turisme alhora que augmentarien les vendes del petit comerç."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut