Barcelona

El Parlament aprova per unanimitat crear una comissió d'investigació sobre el "cas Pujol"

El Parlament aprova per unaniminat la proposta defensada per Esquerra, Iniciativa i la CUP, i desestima la plantejada per Ciutadans i el Partit Popular de Catalunya

RedaccióActualitzat

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió d'investigació sobre el "cas Pujol" i "les diverses modalitats de frau, evasió fiscal i pràctiques de corrupció política". Finalment, Convergència i Unió ha donat suport a la petició i la proposta presentada per Esquerra, Iniciativa-Esquerra Unida i la CUP, que s'anomena Comissió d'Investigació sobre Frau i Evasió Fiscal i Pràctiques de Corrupció Política.

Aquesta proposta s'ha aprovat per unanimitat, ja que també hi han votat a favor PSC, PPC i Ciutadans. Aquests dos últims grups, a més, defensaven una petició pròpia de comissió d'investigació, però ha estat rebutjada per 47 vots a favor (PPC, PSC i Cs) i 84 en contra (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP).

En el debat, la majoria de grups de l'oposició han criticat per insuficients les explicacions que va donar l'expresident de la Generalitat en la compareixença en comissió de la setmana passada. El PP i Ciutadans han anat més enllà del frau confessat per Pujol i han apuntat Artur Mas i el govern, mentre que CiU ha retret als populars que no acceptin comissions d'investigació pels presumptes casos de corrupció que l'afecten.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut