Confusió i errors de votació al ple del Parlament
Confusió i errors de votació al ple del Parlament
Barcelona

El Parlament aprova en una votació caòtica demanar rescindir els concerts a escoles que segreguen

La proposta del PSC i Catalunya Sí que es Pot ha provocat la divisió de vot dins de Junts pel Sí i ha tirat endavant gràcies a Ciutadans, que s'ha equivocat en el vot

RedaccióActualitzat

El Parlament ha aprovat instar el govern a rescindir els concerts educatius a escoles que segreguen per sexe. La iniciativa estableix per als centres "un període de transitorietat fins al començament del curs 2017-2018 per permetre que s'adaptin". La proposta, però, ha prosperat després d'una votació caòtica amb mocions duplicades, triples empats i grups que s'han equivocat en el vot. Ciutadans, per exemple, diu que s'ha equivocat votant a favor de rescindir els concerts als centres que separen nens i nenes. Un error que ha servit perquè la proposta del PSC i Catalunya Sí que es Pot tirés endavant.

Aquesta iniciativa ha provocat la divisió al grup de Junts pel Sí. Els diputats i consellers de CDC, el vicepresident Oriol Junqueras, i independents com Lluís Llach s'han oposat a eliminar aquests concerts als col·legis; mentre que els electes d'ERC, Demòcrates de Catalunya, Moviment d'Esquerres, Avancem i consellers com Raül Romeva i Toni Comín, han preferit abstenir-se. Aquesta és una qüestió que divideix Junts pel Sí i per això no és el primer cop que se sotmet a votació i el grup parlamentari es parteix en dos. Aquesta situació ha quedat de nou reflectida aquest migdia en les votacions de dues mocions, una del PSC i una altra de Catalunya Sí que es pot que, en sentit idèntic, sol·licitaven en dos punts concrets rescindir els concerts a aquests centres educatius.

Sobre la votació a favor de Ciutadans, la seva portaveu, Inés Arrimadas, ha reconegut que havia estat "un error". "Plantejarem si podem presentar una proposta al Parlament per deixar clara la nostra posició i poder revertir els efectes d'aquest error", ha afirmat Arrimadas. Per cert que C's ha incorregut en aquesta equivocació dues vegades, en votacions diferents de les dues mocions.

En definitiva, l'equivocació de Ciutadans i la divisió en el vot de Junts pel Sí ha propiciat que els punts concrets de les mocions referents a les escoles d'elit hagin estat aprovats pel ple del Parlament, cosa que ja havia passat en plens anteriors.

 

Anar al contingut