Parlament de Catalunya

El Parlament aprova els pressupostos pel 2008 i Castells admet que cal un nou finançament

El Parlament de Catalunya ha aprovat el projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat del 2008, després de rebutjar les tres esmenes a la totalitat que hi havien presentat CiU, PPC i Grup Mixt, els tres grups de l'oposició. El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha destacat que els comptes són ambiciosos, però ha afegit que veu necessari un nou sistema de finançament. Els pressupostos ascendeixen a 34.749 milions d'euros, xifra que suposa un 7,9% més que el 2007.

Actualitzat
Primer tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat per l'any que ve. El Parlament ha rebutjat les tres esmenes a la totalitat que hi han presentat CiU, el PP i Ciutadans. Després del debat sobre les esmenes començarà el de la llei de mesures financeres, contra la qual també s'han interposat esmenes de retorn per part dels tres grups de l'oposició.

A l'hemicicle de la Ciutadella, el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha presentat uns pressupostos de 35.000 milions d'euros. Això vol dir que són gairebé un 8% més elevats dels que hi havia aquest 2007. També augmenta el capítol d'inversions un 18% i, especialment, la despesa social, que acapara més de la meitat del capítol dedicat a inversió. Un exemple: les partides a Salut representen gairebé una quarta part del total de la inversió.

Castells ha definit els números del govern per l'any que ve d'ambiosos i rigorosos, en un moment de canvi seriós de cicle econòmic a Catalunya, amb una davallada, per exemple, del pes de la construcció. Precisament, la desacceleració del sector de l'habitatge i, en conseqüència, la reducció dels ingressos fiscals per aquest concepte, és un dels factors que han dut Antoni Castells a reclamar un nou model de finançament, que ha definit com la prioritat de les prioritats per l'any que ve.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut