Barcelona

El Parlament aprova el dictamen de la comissió que assenyala indicis de finançament irregular a CDC

El Parlament ha donat llum verda al dictamen de la comissió d'investigació que assenyala que hi ha indicis de finançament irregular a CDC i insta la mesa a aportar les dades a la fiscalia. CiU va intentar que la votació es fes aquest dimecres, però un canvi en l'ordre del dia aprovat pel tripartit va propiciar que la votació s'endarrerís fins aquest dijous, situació que va provocar la protesta de CiU. En les seves intervencions davant la cambra aquest dijous al matí, totes dues parts han refermat les seves posicions: el tripartit manté que hi ha indicis del finançament irregular de CDC, i la federació nacionalista es defensa i ataca el tripartit.

Actualitzat
Les conclusions de la comissió d'investigació sobre el "cas Palau" acordades pel tripartit ja tenen llum verda a la cambra catalana. El ple del Parlament ha aprovat el dictamen de la comissió d'investigació. Només han prosperat les conclusions pactades pel tripartit. L'escrit considera provat que CDC va cobrar comissions per l'adjudicació d'obra pública i insta la mesa de la cambra catalana a trametre a la fiscalia tota la documentació perquè investigui.

Totes les parts s'han refermat en les seves posicions en les intervencions que han fet a la cambra. El tripartit manté que les anotacions dels exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull i les declaracions dels responsables de l'empresa Ferrovial a la comissió proven que Convergència va cobrar comissions per adjudicar obra pública. Així ho han defensat al Parlament el diputat socialista Jordi Terrades i el republicà Pere Bosch.

De la seva banda, la federació nacionalista es defensa i demana al tripartit que si li preocupa la corrupció miri també a casa seva. El diputat convergent Jordi Turull ha acusat el tripartit de mentir, difamar i calumniar.

El tripartit es va imposar a les conclusions

La votació es fa després que aquest dimarts la comissió va votar les conclusions i es van imposar les proposades pel tripartit, en què es recull que hi ha indicis que CDC hauria cobrat comissions il·legals i s'hauria finançat de manera irregular. El tripartit va anunciar que portaria les conclusions a la fiscalia perquè estudiï si se'n poden derivar responsabilitats penals. CDC va qualificar de "delirants" aquestes conclusions i va tornar a acusar el govern de tenir una "obsessió malaltissa" i d'haver creat la comissió per perjudicar la federació nacionalista.

Cops i xiulets per avançar la votació


Les conclusions es votaran aquest dijous, tot i que CiU volia que la votació es fes aquest dimecres. Els diputats de la federació nacionalista es van quedar asseguts als seus escons quan el president del Parlament va dissoldre la sessió després d'uns canvis en l'ordre del dia acordats pel tripartit. Segons els diputats de CiU, el tripartit volia evitar que coincidís amb el debat sobre la prohibició de les corrides de toros.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut