Barcelona

El Parlament aprova dos projectes de llei amb el vot a favor d'ERC en el primer ple sense el tripartit

El govern bipartit del PSC i d'ICV-EUiA ha afrontat el seu primer ple al Parlament com a executiu sense majoria a la cambra. Malgrat tot, s'han aprovat dos projectes de llei del gabinet de Pasqual Maragall perquè com ja havia anunciat ERC, l'exsoci de govern, hi ha votat a favor. La llei de la creació de l'Agència Catalana de Joventut i la de Col·legis Professionals han tirat endavant, encara que la votació ha donat lloc a la visualització del trencament del tripartit. Joan Ridao ha indicat el sentit del vot contrari al del PSC. Ha estat, això sí, en una esmena molt tècnica de Convergència i Unió a la llei de Col·legis Professionals.

Actualitzat

ERC ha sumat vots amb els partits del govern, PSC i ICV, i han aprovat la llei d'exercici de professions titulades i de col·legis professionals. Durant el debat de la llei al Parlament , CiU ha demanat que "es retiri" ja que "només els queden quatre mesos al govern", i ha assegurat que el pròxim govern serà de CiU i "derogarà" la llei.

Tot i que Esquerra Republicana de Catalunya ha mantingut el seu suport al govern en la primera llei que s'ha debatut al Parlament amb l'executiu en minoria, els republicans han alertat que estaran "amatents" davant del "govern socialista provisional".

Maragall i Carod mantenen l'entesa

En la sessió de control d'aquest dijous, el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat a Maragall que no estigmatitzi el seu partit pel 'no' a l'Estatut i que no trenqui ponts ni escenaris de futur. El president de la Generalitat ha assegurat que el seu respecte cap als republicans serà total.

Anar al contingut