Imatge d'arxiu d'un menjador escolar.
Imatge d'arxiu d'un menjador escolar.
Urgell

El Parlament admet a tràmit debatre la modificació de la normativa del servei de menjador dels nuclis agregats

El Parlament de Catalunya ha admès a tràmit debatre, en la pròxima comisió d'Ensenyament, la modificació de la normativa que priva els nens de l'Urgell de rebre el servei de menjador perquè els seus pares no volen pagar.

RedaccióActualitzat

El Parlament de Catalunya ha admès a tràmit debatre, en la pròxima comissió d'Ensenyament, la modificació de la normativa que priva els nens de l'Urgell de rebre el servei de menjador perquè els seus pares no volen pagar.

Són escolars que s'han de desplaçar a un altre nucli perquè no tenen centre educatiu al poble i volen que se'ls garanteixi, com fins ara, transport i dinar gratuït pel fet d'haver-se de moure. En senyal de protesta, els pares s'han negat a pagar les quotes des de l'inici del curs escolar.

Ramon Miralles, portaveu dels pares afectats, assegura que un cop tinguin el suport de CiU i ERC, la modificació serà efectiva en la pròxima comissió d'Ensenyament del 16 de desembre. "Si s'aprova aquesta proposta de resolució en la comissió d'Ensenyament, representarà que a partir d'aquell moment tindran reconegut aquest dret tots els alumnes que no canvien de municipi", afirma Miralles

D'altra banda,  el Consell Comarcal de l'Urgell ha concedit una beca menjador a 4 dels 7 alumnes dels nuclis agregats a l'escola de Sant Martí de Maldà, però la resta continuen menjant entrepans per dinar des del 29 d'octubre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut