L'hemicicle del Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu.
El projecte de llei de pressupost comença la tramitació parlamentària.
Barcelona

El Parlament acorda per unanimitat impulsar una ponència per redactar una nova llei de l'Aran

Tots els grups de la cambra han donat suport a una moció de CiU per engegar els treballs sobre el Règim Especial de l'Aran, norma que determina l'autogovern aranès. L'objectiu és fomentar la llengua pròpia de la Vall d'Aran i garantir la seva suficiència financera.

RedaccióActualitzat
Tots els grups del Parlament han donat suport a una moció de CiU per impulsar una ponència conjunta per engegar els treballs sobre el Règim Especial de l'Aran, norma que determina l'autogovern aranès. L'objectiu és fomentar la llengua pròpia de la Vall d'Aran i garantir la seva suficiència financera. Alguns diputats han fet intervencions en llengua aranesa.

En el preàmbul de la moció aprovada, el Parlament "reconeix l'Aran com una realitat occitana dotada d'identitat cultural, històrica, geogràfica i lingüística, defensada pels aranesos al llarg dels segles", per la qual cosa la cambra legislativa catalana "reconeix, empara i respecta aquesta singularitat" dotant-la "d'un règim jurídic especial".

S'han rebutjat les esmenes de Ciutadans, perquè es respecti l'ús de totes les llengües oficials a l'Aran, i d'Iniciativa, per destinar un 5% del pressupost de Política Lingüística a l'aplicació de la llei de l'Occità.

Un cop aprovada la moció, s'espera que en els pròxims dies es registri la ponència conjunta per fer la nova llei de l'Aran.
Anar al contingut