Barcelona

El pare que ha denunciat abusos als Maristes de Sants retreu a l'escola que no els hagi donat suport

Els Mossos investiguen quatre denúncies d'abusos sexuals en aquesta escola

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació després de rebre quatre denúncies per abusos sexuals contra un exprofessor de l'escola dels Maristes de les Corts de Barcelona. Els abusos haurien passat entre el 1984 i el 2011. El pare d'un exalumne ha destapat el cas. La setmana passada va denunciar davant la justícia els abusos que va rebre el seu fill i va penjar cartells a l'escola perquè si hi havia més denúncies es posessin en contacte amb ell. En total, li han arribat 11 casos de possibles abusos, cinc dels quals també es denunciaran. Entre les presumptes víctimes hi ha nois que ara ja tenen entre 20 i 22 anys i un que en té 45.

El professor denunciat va deixar l'escola professor ara fa 5 anys, arran de la queixa d'una altra família que l'acusava d'haver abusat sexualment del seu fill. El docent ho va reconèixer i el van fer fora. Maristes va dur el cas a la Fiscalia de Menors, però la querella es va acabar arxivant perquè el nen no va voler declarar. Avui la direcció de l'escola ha declinat fer cap declaració respecte a aquests fets, però ha emès un comunicat on lamenta el patiment que s'hagi pogut causar.

El Departament d'Ensenyament ha assegurat que ni la fiscalia ni el col·legi no li va comunicar mai cap queixa de les famílies i ha confirmat que actualment el professor no treballa a cap centre ni públic ni concertat. 

En declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, el pare que ha destapat el cas assegura que no ho ha fet fins ara perquè el seu fill no estava preparat: "Si bé és veritat que ho vam saber el 2013, aquell no era moment de posar la denúncia perquè havíem de mirar l'estat anímic i psicològic del meu fill. I ell no estava preparat per anar a posar una denúncia."

El pare també denuncia que l'escola en cap moment els ha donat suport i recorda que el protocol els obliga a notificar al Departament d'Ensenyament qualsevol denúncia d'aquest tipus: "Em van dir que ells no podien fer res, que si volia res, que denunciés."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut