Tortosa

El Pare Jony celebra una missa rockera a la catedral de Tortosa

La catedral de Tortosa ha acollit, per primera vegada a la seva història, una missa rockera. L'artífex ha estat el conegut capellà Pare Jony que, acompanyat del seu grup de rock, ha celebrat una eucaristia per commemorar el centenari de la constitució de la Cort d'Honor de la Verge de la Cinta, una agrupació femenina que s'encarrega de l'atenció de la capella i la figura de la patrona de Tortosa. La celebració volia atreure els més joves al temple i ha aconseguit el seu objectiu: mig miler de persones, entre les quals molts adolescents, han seguit la missa.

Actualitzat
Guitarres elèctriques i bateries al voltant de l'altar major, focus de colors il·luminant el retaule medieval de la Mare de Déu de l'Estrella i el capellà "rapejant" el parenostre. Els fidels que s'han acostat aquest dijous a la catedral de Tortosa han assistit a una missa allunyada dels cànons tradicionals, protagonitzada per Joan Enric Reverté, el capellà rocker més conegut com a "Pare Jony".

És la primera missa rockera que se celebra a la catedral de Tortosa i ha servit per commemorar els cent anys del naixement de la Cort d'Honor de la Verge de la Cinta, una agrupació femenina de la capital del Baix Ebre. Amb aquesta iniciativa, l'agrupació pretenia atreure els joves a l'Església i despertar el seu interès per la patrona de la ciutat.

L'eucaristia ha començat amb un blues i, seguidament, el capellà i la seva banda han anat oferint versions rockeres de cançons religioses, a més de temes dels seus dos discs. Al final de la missa s'ha estrenat la versió rockera de l'"Himne a la Verge de la Cinta", especialment creada per a la celebració.

El Pare Jony és conegut per haver enregistrat dos discs, "El buscador" i "Provocando la paz", amb cançons de rock amb temàtiques relacionades amb la religió i la promoció dels drets humans. En l'homilia, ha animat els joves a atrevir-se a conèixer la figura de Maria i ha advertit que problemes actuals com el consum d'alcohol i drogues i la falta de compromís social han de ser desterrats.

En acabar la missa, el Pare Jony ha mostrat la seva satisfacció per la resposta obtinguda i la impressió generada entre els adolescents de la ciutat: "ha estat una expressió diferent de la fe perquè els joves puguin viure-la més a la seva manera". El sacerdot, que ha desitjat poder celebrar més misses com aquesta, ha signat alguns autògrafs als joves assistents.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut