El pare de la Nadia el van condemnar l'any 2000 per una estafa

La sentència va considerar provat que Fernando Blanco havia estafat 20 milions de pessetes a l'empresa per a la qual treballava i el va condemnar a 3 anys de presó

RedaccióActualitzat

El cas de la presumpta estafa comesa pel pare de la Nadia Nerea gràcies a la seva malaltia està ajudant a destapar el passat del pare, Fernando Blanco. Segons ha informat "Es Diari" de Menorca, Blanco va ser condemnat l'any 2000 per l'Audiència de Palma per haver estafat almenys 20 milions de pessetes a l'empresa en què treballava.

Segons el diari, el pare de la Nadia va ser entre el 1994 i el 1997 el cap de la delegació d'una distribuïdora de begudes a Menorca, i va aprofitar-ho per quedar-se part dels beneficis de les vendes, desviant-los a comptes seus. Segons l'empresa, va arribar a estafar-los 37 milions de pessetes, però la sentència només en va reconèixer 20, i el va condemnar a 3 anys de presó.

Sospitós d'utilitzar la malaltia de la filla en benefici propi

Fernando Blanco porta des del 2008 promovent campanyes de solidaritat cap a la seva filla Nadia, que ara té 11 anys. La nena pateix una malaltia rara anomenada tricotiodistròfia, que en els casos greus pot provocar la mort. Amb les campanyes, amplament difoses pels mitjans de comunicació, Blanco ha anat aconseguint donacions aquests anys amb l'argument que necessitava els diners per pagar les operacions que necessitava la seva filla.

Després d'una recent campanya per aconseguir més donacions per la que havia de ser la cinquena operació a la nena, Blanco va explicar que havia aconseguit més de 150.000 euros. Aquesta campanya, molt exitosa perquè alguns periodistes s'hi van implicar molt personalment, es va acabar aquest dissabte quan el diari "El País" va assegurar que bona part del relat del pare era fals.

Aquest diumenge els Mossos d'Esquadra han engegat una investigació per esbrinar si hi ha o no estafa. Blanco ho ha admès implícitament quan ha anunciat que aquest dilluns començaria a tornar els diners a qui ho reclamés, i ha convocat a la premsa aquest dimecres per explicar la seva versió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut