Barcelona

El pare acusat de la mort d'un senegalès al barri del Besòs n'exculpa el fill i diu que se li va disparar l'arma

La família gitana està acusada de mort per motius racials

RedaccióActualitzat
El judici contra quatre membres d'una família gitana acusats de la mort d'un home d'origen senegalès per motius racistes ha començat a l'Audiència de Barcelona.

Els dos principals acusats, pare i fill, s'enfronten a una pena de 20 anys de presó. En la seva declaració, el pare ha negat que fos el seu fill gran qui va disparar l'arma que va causar la mort, tal com diu la fiscalia, i ha assegurat que l'arma es va disparar de forma "accidental" durant un forcejament entre ell mateix i dos o tres senegalesos. A més a més, ha demanat disculpes pels fets, ha dit que anava drogat i ha negat cap motivació racista.

Els fets van succeir el gener del 2012 al barri del Besòs. Segons la fiscalia els acusats van recriminar a un grup de senegalesos que juguessin a futbol al carrer Palerm i els van demanar que marxessin. El grup, però, no va marxar. Llavors, el principal acusat, el pare de la família, va avisar els seus fills i un d'ells, per ordre del mateix pare, hauria disparat a un dels senegalesos del grup causant-li la mort, segons l'escrit de la fiscalia.

El crim va provocar una forta tensió entre les dues comunitats del barri, que els va obligar a treballar de forma conjunta per apaivagar els ànims i evitar un increment de la violència.

Els quatre acusats acumulen més de 60 detencions per robatoris, tràfic de drogues i baralles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut