Barcelona

El Parc Güell acull la Festa de la Tardor de Barcelona amb una imatge remodelada

La Pedrera d'Antoni Gaudí és molt visitada, però una altra de les seves obres que també està molt concorreguda és aquest indret tan màgic de la capital catalana. Des de fa temps, s'hi fan obres de remodelació per millorar la seguretat del parc -molt reivindicada pels veïns- i per netejar l'espessa i immensa massa forestal. Una remodelació que avui ha estat acompanyada d'una festa popular, ja que ha estat el lloc triat aquest any per celebrar la Festa de la Tardor de Barcelona.

Actualitzat
L'Institut Municipal de Parcs i Jardins vol donar a conèixer així als visitants la rehabilitació feta en els últims mesos. Una rehabilitació de què es gaudirà massivament, si ens atenem a les xifres que assenyalen que el Parc Güell rep de mitjana entre 14.000 i 18.000 visitants al dia. La reforma afecta tant la zona monumental com la forestal, i ha costat un milió dos-cents mil euros.

S'han renovat camins a la part més arquitectònica i a la plaça de la Natura i el passeig de les Palmeres s'ha posat sauló a tot el terra. En aquest passeig també s'han soterrat les línies elèctriques i s'ha instal·lat enllumenat amb balises situades a terra, tot al llarg del camí.

Més mesures de seguretat

Una altra de les actuacions ha estat la millora de la seguretat del Parc. Amb aquest objectiu, s'han posat baranes en escales i punts perillosos i també s'ha ampliat el mobiliari urbà. D'aquesta manera ha augmentat l'espai dedicat al pícnic i s'han substituït la majoria dels bancs per fer-los més còmodes a la gent gran i als discapacitats.

Una iniciativa nova facilitarà la visita guiada a les persones amb dificultats visuals o auditives, que així podran visitar amb més comoditat una part de l'extensió d'aquest parc urbà de més de 17 hectàrees.

La jardineria del recinte és, sobretot, de caràcter forestal, formada per una vegetació de vegades molt espessa, on predominen garrofers, pins i palmeres. En aquest sentit, l'actuació ha estat de neteja i poda del gran arbrat, i de plantació d'arbustos i vegetació entapissant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut