En la imatge es poden veure diferents productors locals i agents turístics mantenint entrevistes. Imatge del 14 de novembre de 2016. (horitzontal)
En la imatge es poden veure diferents productors locals i agents turístics mantenint entrevistes. Imatge del 14 de novembre de 2016. (horitzontal)

El Parc del Cadi-Moixeró vol crear una xarxa entre productors i artesans locals amb agents turístics

Actualitzat

ACN Bellver de Cerdanya.-El Parc del Cadí-Moixeró vol crear una xarxa entre productors o elaboradors agroalimentaris i establiments de restauració, empreses de càtering o qualsevol altre establiment interessat en el producte local que s'elabora al Parc Natural. El director del Parc, Jordi Garcia, assegura que "volem que els productes que es produeixen aquí puguin ser més presents en la restauració dels municipis del parc i en el conjunt de les tres comarques que engloba el Parc Natural". Per a tal efecte s'han organitzat una sèrie de trobades, que van començar aquest dilluns, entre els diferents agents per tal que es puguin conèixer i que es pugui teixir aquesta xarxa. Aquesta campanya forma part d'una sèrie d'accions per donar continuïtat a la línia de treball endegada pel parc l'any 2013 amb la promoció dels productes locals de l'àmbit del Parc Natural, amb l'edició d'un pòster i un fulletó.

Donar a conèixer al sector turístic de l'àmbit del Parc natural els productes, els serveis i les experiències de descoberta que ofereixen els productors i artesans d'aquest territori, fomentar l'establiment de vincles i relacions comercials de proximitat entre el sector turístic i els productors i artesans i sensibilitzar la restauració i el comerç sobre l'ús de productes agroalimentaris de proximitat i incentivar-ne l'ús, són alguns dels objectius que s'han marcat els responsables del Parc Natural del Cadí-Moixeró.L'any passat el Parc va fer una reedició i actualització del Catàleg d'experiències de descoberta dels productes locals del Parc Natural del Cadí-Moixeró en el qual es poden trobar fins a 60 productors de les comarques de la Cerdanya, Berguedà i Alt Urgell, que elaboren embotits, carn ecològica, hortalisses, conserves, gelats o mel, entre d'altres. En aquest sentit, Garcia afirma que "hi ha prou varietat de productes perquè puguin estar presents en totes les taules dels establiments de les tres comarques".El director del parc manifesta que per part del parc es vol ajudar a la "promoció i comercialització de productes locals" afavorint així la "creació de llocs de treball" i ajudant a "fixar" la gent al territori.

Anar al contingut