Pla americà de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, (dreta) amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, presenta…
Pla americà de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, (dreta) amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, presentant la reforma del Parc del Cadí, el 10 de juliol de 2018 (Horitzontal).

El Parc del Cadí de la Seu d'Urgell estarà més connectat a la catedral i als carrers del centre

Actualitzat

ACN La Seu d'Urgell.-L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol obrir l'espai que ocupa actualment el Parc del Cadí i connectar-lo amb la façana principal de la catedral de Santa Maria d'Urgell. L'objectiu d'aquesta intervenció, la qual es preveu iniciar al setembre i tindrà un cost de 90.000 euros, és dignificar i modernitzar aquesta zona situada a l'entorn de diversos elements turístics. L'alcalde de la capital alturgellenca, Albert Batalla, ha destacat que l'espai natural és "un dels principals miradors de la Seu, des d'on es pot veure la serralada del Cadí i l'absis principal de la catedral". Des del consistori també han explicat que es preveu que els treballs estiguin enllestits abans d'acabar l'any.

El projecte de reforma del Parc del Cadí, ubicat entre l'Arxiu Diocesà del Bisbat d'Urgell i l'edifici consistorial de la Seu d'Urgell, l'ha redactat i dissenyat l'arquitecte municipal Miquel Duelo i, segons ha explicat Batalla, té com a voluntat "donar valor al patrimoni i a l'entorn natural", actualitzant l'espai actual. Després que fa una setmana s'aprovés en la Junta de Govern Local, l'objectiu és que l'actuació s'iniciï el proper mes de setembre, un cop acabi el període d'exposició pública i s'hagi pogut licitar.Els treballs, que tindran un cost de 90.000 euros, podrien estar enllestits abans de finals d'any i contemplen l'eliminació de la tanca verda que actualment separa l'espai del Parc amb el carrer de Ramon Llambart. D'aquesta manera, es preveu salvar el desnivell amb unes escales de pedra natural, les quals afavoriran l'accés a la plaça. També es renovarà el mobiliari urbà, amb la col·locació de parterres de corten i bancs amb vistes a la serra del Cadí.Pel que fa a la zona ubicada al costat de l'edifici consistorial de la capital alturgellenca, es crearà un espai perquè grups o famílies s'hi puguin asseure, el qual, a més, es podrà utilitzar com a escenari. El document també contempla la instal·lació de seients de cara a l'absis de la catedral. Finalment, també es preveu renovar la tanca del mirador, mentre que els arbres actuals es mantindran però s'executaran noves zones enjardinades que combinaran amb paviment de pedra natural.El tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Jesús Fierro, ha explicat, per la seva banda, que un cop executades les obres, el Parc del Cadí experimentarà una millora "molt necessària" ja que, ha afegit, "no s'hi havia fet cap intervenció des de feia molts anys".

Anar al contingut