Vinyes al Parc de Collserola (ACN)
Vinyes al Parc de Collserola (ACN)
Barcelona

El Parc de Collserola busca pagesos per potenciar conreus i ramaderia ecològica

Només un 3% de les 11.000 hectàrees del parc és superfície cultivada

RedaccióActualitzat

El Parc Natural de Collserola fa una crida per aconseguir que hi vagin nous pagesos. La direcció s'ofereix per posar en contacte joves amb projectes de conreu o ramaderia ecològica amb els propietaris de les terres. Només un 3% de les 11.000 hectàrees de la serralada són superfície cultivada.

Aquesta situació implica alguns perills. Per exemple, hi ha més possibilitats que hi hagi incendis i també hi ha menys biodiversitat. És per això que cal tornar a cultivar la muntanya. De fet, cada any hi ha més projectes que no pas propietaris disposats a acordar un arrendament, una masoveria o una cessió temporal de les seves terres.

Joan Vilamú, tècnic del Servei de Medi Natural de la Serra de Collserola, demana la complicitat dels privats:

"Nosaltres el que fem és rebre promotors, normalment jovent, petits grups familiars. I llavors els adrecem a un determinat propietari de les diferents finques privades del parc. Depèn de si ens demanen més superfície, més aigua o si estarien interessats en una masoveria. El que passa és que acostumem a tenir entre 6, 8 o 10 propostes anuals de diferents tipus: de producció ecològica d'ous, de producció d'horta, de fruiters... Però a l'altra banda, la banda dels propietaris privats, hi ha molts recels."

Unes reticències que passen per creure que no serà rendible l'explotació, i encara, en alguns casos, pensar que podran treure un futur rendiment urbanístic de les terres.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut