Barcelona

El parc d'atraccions del Tibiabo suspèn en seguretat

El parc d'atraccions del Tibidabo suspèn en seguretat. Així ho diu un estudi de la revista de consumidors "Consumer Eroski", que ha analitzat una dotzena de parcs de tot l'Estat. Després d'estudiar més de 30 variables de seguretat, l'informe conclou que el parc del Tibidabo i Isla Mágica de Sevilla, entre d'altres, no arriben a l'aprovat. En canvi, entre els més ben posicionats a la llista hi ha Port Aventura i Terra Mítica. L'estudi indica que tres dels quatre que suspenen són parcs molt més antics que els que obtenen bona nota, que tenen menys de 20 anys i en alguns casos, menys de 10.

Actualitzat
Després d'analitzar més de 30 variables de seguretat, els principals motius del suspens han estat l'existència de llocs que impliquen perill per als usuaris del parc, com zones en obres sense tancar, accessos perillosos a piscines, sòls que rellisquen, alçades sense barana, etc. El parc d'atraccions del Tibidabo no ha estat l'únic de suspendre, també han quedat per sota de l'aprovat el parc de Sevilla Isla Mágica, el de Saragossa, i el Tívoli-Benalmádena. Per contra, cinc dels setze analitzats han aconseguit la qualificació de "molt bé": Warner Bros Park, Port Aventura, Terra Mítica i els parcs aquàtics de Torremolinos i Mijas.

Tres dels quatre que han suspès són molt més antics que els que aconsegueixen bones qualificacions. Així, mentre que el Tibidabo va ser inaugurat el 1899, el de Saragossa el 1974 i el Tívoli-Benalmádena el 1972, els parcs que obtenen més bona nota tenen com a màxim uns 20 anys.

"Consumer Eroski", que ha fet l'estudi, ha destacat que els parcs que han obtingut una puntuació més baixa són parcs d'atraccions clàssics, tot i que en un principi semblen més segurs que els temàtics o aquaparks, que tenen atraccions més complexes i aparentment més perilloses".

Amb tot, els tècnics no han estudiat la seguretat intrínseca de les atraccions i la probabilitat que hi hagi un accident per defectes d'estructura o de manteniment de l'atracció "a causa de la complexitat i diversitat de la enginyeria i les dificultats d'accés a la seva maquinària".
Anar al contingut