Una caixa plena de medicaments de paracetamol a la cadena de producció de Kern Pharma de Terrassa (ACN)
Les emocions es veuen disminuïdes si es pren paracetamol (ACN)
Estats Units

El paracetamol no només disminueix el dolor sinó que també atenua les emocions

Un estudi de la Universitat d'Ohio conclou que aquest analgèsic és capaç de reduir la intensitat de l'alegria o la tristesa

RedaccióActualitzat

El paracetamol, un dels analgèsics més populars del món, calma el dolor però ara també se sap que redueix les emocions. Almenys aquesta és la conclusió d'un estudi de la Universitat d'Ohio, als Estats Units, publicat per "Psychological Science". Segons els científics que han participat en la investigació, les persones que van prendre aquest medicament van veure rebaixada la capacitat de sentir intensament l'alegria o la tristesa.

Els experts van separar 167 pacients en dos grups. El primer grup va prendre paracetamol i el segon, un placebo. Tot seguit es van analitzar les emocions dels participants amb fotografies i imatges positives i negatives. Una hora després d'haver pres el fàrmac, els pacients van avaluar de 0 a 10 les emocions que els provocaven aquestes 40 fotos. Els que van consumir paracetamol no van aconseguir classificar de la mateixa manera les imatges com a representatives de felicitat extrema o tristesa profunda. Les persones que van provar l'analgèsic van tenir una mitjana en el resultat de les seves emocions del 5,85 enfront d'un 6,75 de l'altre grup. Els científics van concloure que el medicament modifica la capacitat emocional dels usuaris i que pot limitar l'alegria o la tristesa.

Els investigadors de l'estudi creuen que, probablement, la majoria de les persones no són conscients de com poden quedar afectades les seves emocions quan prenen paracetamol. Els autors d'aquesta anàlisi tenen ara la intenció d'investigar si altres analgèsics com l'ibuprofèn o l'aspirina tenen el mateix efecte sobre les persones.

Anar al contingut