Santiago de Xile

El papa, sobre els abusos de capellans xilens a nens: "Sento vergonya i dolor"

Francesc demana perdó en el seu primer discurs a Xile

RedaccióActualitzat

En el seu primer discurs a Xile, el papa Francesc no ha evitat l'espinós tema dels abusos a menors comesos per capellans en aquell país. Francesc ha mostrat el seu "dolor" i la seva "vergonya" davant "el dany irreparable causat a nens per part de ministres de l'Església".

El pontífex ha demanat perdó, i ha dit que farà tots els esforços per donar suport a les víctimes. També s'ha compromès a fer tot el que calgui perquè "aquestes coses no tornin a passar".

Els catòlics de Xile s'havien sentit decebuts el 2015, quan el papa va donar suport a un bisbe que hauria encobert un religiós condemnat per haver comès abusos. A més, recentment, els Maristes de Xile han reconegut que han encobert, durant anys, diversos casos d'abusos a menors comesos en les seves escoles i instal·lacions.

Ambient enrarit

L'ambient que es troba el papa a Xile no és el més favorable, a més, perquè una part de l'esquerra no oblida que l'Església catòlica va posar-se al costat a la dictadura d'Augusto Pinochet.

La policia xilena investiga un atac amb còctel molotov comès contra un temple de Santiago, la vigília de l'arribada del pontífex, així com altres incidents fora de la capital.  

La gira llatinoamericana del papa el portarà també al Perú, a partir de dijous.

ARXIVAT A:
Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut