El papa, durant la cerimònia d'aquest Dijous Sant (EFE)
El papa, durant la cerimònia d'aquest Dijous Sant (EFE)
Roma

El papa renta els peus a dotze presos, entre els quals hi ha tres dones i un musulmà

Després de la missa del Dijous Sant, el pontífex ha visitat el papa emèrit Benet XVI

Actualitzat

El papa Francesc ha celebrat la missa del Dijous Sant a la presó de màxima seguretat de Paliano, al sud de Roma, i posteriorment ha dut a terme el ritual de rentar els peus a dotze interns, entre els quals hi havia tres dones i un musulmà. Entre els presos a qui Francesc ha rentat els peus, hi havia dos reclusos amb condemnes a cadena perpètua, mentre que els altres deu compliran les seves penes entre 2019 i 2073.

Aquest és el tercer Dijous Sant que el papa passa en una presó. L'any 2013 va rentar els peus als interns de la presó de menors Casal del Marmo; el 2014, a persones amb discapacitat del Centre Santa Maria de la Providència; el 2015, a reclusos de la presó de Rebibbia; i l'any passat, a un grup de refugiats en un centre de Roma.

El centre de Paliano es l'única presó italiana en què hi ha membres de la màfia que van decidir col·laborar amb la justícia a canvi d'una reducció de la pena. Després de la missa del Dijous Sant, el pontífex ha visitat el papa emèrit Benet XVI al monestir de Mater Ecclesia del Vaticà.

Anar al contingut