València

El papa reafirma la "vigència" de la família tradicional en la clausura de la trobada de València

Benet XVI ha insistit en la vigència de la família basada en el matrimoni entre un home i una dona, segons ell, "l'única que és capaç de contrarestar l'hedonisme" i també ha demanat als governants que tinguin en compte "el benestar de les llars en pau i harmonia" a l'hora de legislar. El Papa ha proclamat que la família és una "institució insubstituïble segons els plans de Déu" i ha afegit que l'església catòlica "no pot deixar d'anunciar i promoure" el valor "fonamental" del que considera un dels pilars bàsics de la societat. Un milió de fidels han volgut estar presents en la clausura de la Trobada Mundial de les Famílies.

Actualitzat

En unes paraules en la línia de la seva primera encíclica "Déu és amor", Benet XVI, sense mencionar-ho directament, ha deixat clar que l'Església no pot acceptar altres formes diferents de la família, però que sempre està disposada a ajudar aquestes persones i a respectar-les.

Pel Papa, la família és la "cèl·lula bàsica" de la societat, en la qual neixen, creixen i es desenvolupen els fills, tant els naturals com els adoptats. El sant pare tampoc ha oblidat els avis, dels quals ha remarcat la seva importància a l'hora de  poder oferir als néts la perspectiva del temps i la memòria de la família.

Joseph Ratzinger ha explicat que una de les tasques principals de la família, "juntament amb la transmissió de la fe i de l'amor al Senyor", és la de "formar persones lliures i responsables". En aquest punt, el Papa ha recordat als pares la seva responsabilitat de transmetre la fe als fills, "amb l'ajuda d'altres persones i institucions com la parròquia, l'escola o les associacions catòliques".

En acabar l'acte, cap a dos quarts de dotze de la nit, Benet XVI s'ha dirigit al Palau Arquebisbal de València, on passa la nit.

Rebuda massiva

Les campanes de València han repicat cap al migdia, com a senyal inequívoc que el papa havia arribat a la ciutat. Benet XVI ha estat rebut pels reis d'Espanya a l'aeroport de Manises. Allà mateix les primeres paraules del papa han anat adreçades, com no podia ser d'una altra manera, a les famílies. En aquestes primeres paraules a València el papa també s'ha referit a la tragèdia dels 42 morts pel descarrilament del metro. Benet XVI ha volgut donar consol al dolor de "les famílies que ploren pels seus sers estimats".

De l'aeroport, Benet XVI ha viatjat amb papamòbil fins al centre de la ciutat, un trajecte de cinc quilòmetres on milers de persones li han donat la benvinguda. La primera aturada ha estat a l'estació de Jesús, l'escenari del tràgic accident d'aquesta setmana. Allà s'ha reunit amb els prínceps d'Astúries. El Pontífex ha resat pels 42 morts i ha ofert una corona de flors blanques davant de l'entrada del metro.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut