Ciutat del Vaticà

El Papa reafirma el celibat per als sacerdots catòlics després d'estudiar el "cas Milingo" i el de quatre capellans casats

El papa Benet XVI i els cardenals de la cúria romana han "reafirmat" el celibat sacerdotal i han subratllat l'exigència d'una "sòlida formació humana i cristiana" tant per als seminaristes com per als sacerdots ordenats. Així ho ha anunciat la Santa Seu després d'una reunió de tres hores en què s'ha analitzat la petició de readmissió al sacerdoci dels capellans casats als EUA i el cas de l'arquebisbe africà rebel Emmanuel Milingo, que es va casar el 2001 amb Maria Sung, una coreana membre de la secta Moon. El papa Benet XVI i els cardenals dels dicasteris de la cúria romana han fet una "reflexió comuna", segons el Vaticà, i han analitzat amb una "àmplia informació disponible" les peticions de dispensa de l'obligació del celibat presentades en els últims anys a la Santa Seu i sobre la possibilitat de readmissió dels sacerdots casats.

Actualitzat
La reunió ha aixecat una gran expectació, tant pel tema del celibat a l'Església com pel "cas Milingo". L'arquebisbe africà jubilat de Lusaka, Zàmbia, està excomunicat arran del seu casament amb la coreana membre de la secta Moon María Sung, el 2001. El 26 de setembre passat, el Vaticà va anunciar l'excomunió automàtica del polèmic prelat i de quatre sacerdots nord-americans casats, ordenats bisbes només dos dies abans.

L'arquebisbe africà, de 76 anys, ha creat una associació de sacerdots casats i ha tornat amb María Sung, amb la qual es va casar a Nova York fa cinc anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut