València

El papa i Zapatero eviten els temes polèmics i converteixen la seva trobada en un acte de protocol més

L'entrevista entre Benet XVI i el president del govern espanyol ha estat un acte de protocol més. De fet, no s'esperava cap declaració contundent, però és que el papa i Zapatero han anat més enllà i han evitat qualsevol situació de discrepància. També és cert que no donava per a gaire més, ja que l'entrevista ha durat mitja hora. Malgrat això, el pontífex i Zapatero han tingut temps de parlar, segons fonts del govern, de la pau en general, de la família, de la immigració, del futur d'Europa i, especialment, de la situació a l'Àfrica. L'executiu també ha informat que l'ambient ha estat "extraordinàriament cordial" i que no hi ha hagut cap retret a la política del govern Espanyol.

Actualitzat
El govern espanyol ha insistit que tota la reunió ha estat presidida per un ambient "molt amable i cortès". La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega també s'ha sumat a l'audiència. Posteriorment, han accedit a la sala on tenia lloc la trobada la dona de Zapatero, Sonsoles Espinosa, i una desena de col·laboradors del president del govern.

Durant l'entrevista hi ha hagut també intercanvi d'obsequis. Benet XVI ha regalat a Zapatero un exemplar facsímil de l'encíclica "Codex Vaticanus" de 1209 i a la resta d'homes de la delegació presidencial, una medalla del Vaticà i un rosari a les dones. Zapatero, per la seva banda, ha obsequiat al papa amb un quadre del pintor valencià Manolo Valdés, amb el títol "Autorretrat de Rembrandt II". La vicepresidenta, per la seva banda, ha obsequiat el pontífex amb un llibre de Leonor de la Vega, germana del poeta Garcilaso de la Vega.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut