El papa ha posat personalment la imatge del nen Jesús al pessebre. (Foto: Reuters)
El papa ha posat personalment la imatge del nen Jesús al pessebre. (Foto: Reuters)
Vaticà

El papa Francesc oficia la primera Missa del Gall del seu pontificat

El papa Francesc oficia la Missa del Gall a la basílica de Sant Pere del Vaticà i obre d'aquesta manera la primera celebració nadalenca del seu pontificat. Aquest dimecres sortirà al balcó de la basílica per impartir la benedicció "urbi et orbi".

RedaccióActualitzat

El papa sortirà aquest dimecres al balcó de la basílica de Sant Pere per llegir el tradicional missatge de Nadal i impartir la benedicció "urbi et orbi". Aquesta nit, el pontífex ha oficiat la primera Missa del Gall del seu pontificat. Des de fa setmanes no quedaven invitacions per assistir a la celebració a l'interior de la basílica, i per això s'han col·locat diverses pantalles a fora perquè els fidels poguessin seguir-la.

Durant la Missa del Gall d'aquesta nit, el papa ha instat els catòlics a no tenir por de creure en Jesús i ha assegurat que els marginats són els primers a entendre el missatge cristià. En aquesta primera Missa del Gall del seu pontificat, Francesc també ha demanat que les persones obrin el cor per estimar els éssers més pròxims.

La cerimònia que commemora el naixement de Jesús ha estat clàssica, amb molts cants en llatí i concelebrada per 30 cardenals, 40 bisbes i 250 sacerdots. Més de 10.000 persones han seguit l'homilia a la basílica. Com a novetat respecte als seus predecessors, el papa ha posat personalment la imatge del nen Jesús al pessebre, un gest en què l'han acompanyat una desena de nens dels cinc continents.

Anar al contingut