Washington

El Papa esquiva els temes espinosos amb Bush i li demana esforç diplomàtic

El president dels Estats Units, George Bush, s'ha reunit a la Casa Blanca amb el papa Benet XVI, que li ha demanat "esforços pacients de la diplomàcia internacional per resoldre conflictes". En un comunicat conjunt, Bush i Benet XVI han refermat el compromís contra el terrorisme "i en defensa de la vida". Abans de rebre'l al despatx Oval, Bush ha donat la benviguda a Joseph Ratzinger, que avui fa 81 anys, i li ha traslladat que tota la nació "valora el seu exemple". El pontífex ha desitjat als nord-americanes que, davant les qüestions polítiques i ètiques, trobin en les creences religioses "una font preciosa de discerniment i una inspiració per buscar un diàleg raonable, responsable i respectuós amb l'esforç d'edificar una societat més humana".

Actualitzat
Unes 15.000 persones s'han concretat als jardins de la Casa Blanca amb motiu de la cerimònia de benvinguda a Benet XVI. El Papa va arribar ahir als Estats Units, on feia trenta anys que no rebien la visita oficial del cap de l'Església catòlica, i avui intercanviarà impressions amb George Bush en una reunió privada.

Bush no ha escatimat elogis per al Papa. "La nostra nació està commoguda i honorada que hagi decidit visitar els Estats Units el dia del seu aniversari", ha afirmat. Bush també ha destacat que, davant l'amenaça del terrorisme, el Papa "propaga el missatge que Déu és amor".

D'altra banda, Joseph Ratzinger ha valorat que els Estats Units "sempre s'han mostrat generosos a l'hora de buscar les necessitats humanes immediates promovent el desenvolupament i oferint alleujament a les víctimes de les catàstrofes naturals".

La presència del Papa a la Casa Blanca ha provocat més expectació que, per exemple, la de la reina Isabel II d'Anglaterra l'any passat, que va aplegar la meitat de gent, 7.000 persones.

A la Casa Blanca han esperat el pontífex el president Bush; la seva dona, Laura; la secretària d'Estat, Condoleezza Rice, i la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi. Una banda d'infanteria de la Marina ha interpretat els himnes dels EUA i del Vaticà, després s'ha sentit 21 canonades i la soprano Kathleen Battle ha cantat el parenostre.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut