Vaticà

El Papa dóna suport als pares de Madeleine

Els pares de Madeleine, la nena de quatre anys desapareguda a principis de mes al sud de Portugal, s'han reunit amb el papa Benet XVI, que els ha donat suport. La trobada s'emmarca en l'audiència que habitualment concedeix el pontífex a un centenar de persones cada dimecres. Entre ells hi havia els pares de la nena, de confessió catòlica. La reunió ha estat possible gràcies a la gestió feta per les autoritats religioses britàniques. Els pares de Madeleine seran aquest divendres a Madrid, en el marc de la campanya que estan duent a terme arreu perquè els mitjans de comunicació no s'oblidin del cas de la desaparició de la seva filla.

Actualitzat

El Papa ha rebut al Vaticà Kate i Gerry McCann, que estaven visiblement emocionats. La mare, que portava un gat de peluix de Madeleine, li ha mostrat una fotografia de la seva filla i Benet XVI ha tocat la imatge amb suavitat i l'ha beneït. El pare per la seva banda, ha besat la mà del pontífex.

Abans de la trobada, els McCann han dit que buscarien consol en el pontífex i han explicat que tenien sentiments contradictoris respecte a aquesta trobada: d'una banda han assegurat que en circumstàncies normals visitar el papa "seria una de les coses més excitants que podríem fer en la nostra vida", però de l'altra, "hem de tenir present per què som aquí sense Madeleine". Tanmateix, el Papa no ha parlat de la menor durant la seva audiència.

Els pares de la nena, que són catòlics, ja van anar la setmana passada al santuari marià de Fàtima per resar l'oració dels pelegrins.

Aquest viatge a Roma, que els pares de Madaeline han pogut fer amb un avió privat que els ha deixat un multimilionari britànic, marca l'inici d'una campanya que té la intenció que la premsa i els mitjans de comunicació no s'oblidin del cas de la desaparició de la nena. Aquest divendres seran a Madrid, on podrien trobar-se amb el futbolista David Beckham per agrair-li el vídeo que va gravar demanant ajuda per trobar la nena. En el marc del seu viatge per Europa, també aniran a Berlín, Amsterdam, París, els països nòrdics i el Marroc, sempre, però, tornant a Portugal, on es van instal·lar després de desaparèixer la nena.

Anar al contingut