El papa deixa "la porta oberta" al matrimoni dels capellans

Recorda que el celibat no és un "dogma de fe" de l'Església catòlica i que, per tant, "la porta sempre està oberta" per parlar-ne

Actualitzat

"El celibat no és un dogma de fe" de l'Església catòlica, hi ha sacerdots casats en les confessions orientals, i, per tant, "la porta sempre està oberta" a parlar-ne. Així s'ha pronunciat el papa Francesc sobre la qüestió del matrimoni dels capellans davant la premsa en el viatge de tornada des d'Israel.

El papa ho ha dit quan fa pocs dies que un grup de vint-i-sis dones li va escriure una carta en què li demanava que revisés aquesta disciplina reconeixent que han viscut una relació sentimental amb un sacerdot o bé encara la viuen, i que voldrien fer-ho sense amagar-se'n.

Una altra vegada durant un vol, com ja va passar amb la qüestió sobre els homosexuals ("Qui sóc jo per jutjar els gais?"), el papa Bergoglio ha respost d'una manera franca a les preguntes dels periodistes.

Fins ara, la Santa Seu no s'havia pronunciat sobre la carta, i, quan ho ha fet, el papa ha tornat a donar mostres d'aperturisme dins l'Església.

Després que el seu predecessor, el papa emèrit Benet XVI, va arribar a defensar el "valor sagrat" del celibat, Bergoglio ha indicat que, si bé és "una regla de vida", no és cap "dogma" i, per tant, no és inamovible.

Reunió amb víctimes d'abusos

La visita del papa per la Terra Santa, en què ha arrencat el compromís de Shimon Peres de reunir-se al Vaticà juntament amb el líder palestí per fer una pregària per la pau al Pròxim Orient, s'ha tancat amb un altre anunci.

Durant el viatge de tornada a Roma, el pontífex també ha anunciat la primera trobada amb víctimes d'abusos sexuals al Vaticà i ha comparat els crims de pederàstia amb les misses satàniques.

Per últim, ha fet referència a Espanya quan ha qualificat d'inhumà el sistema econòmic que exclou els joves i que causa alts nivells d'atur juvenil.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut