São Paolo

El Papa critica els mitjans de comunicació per ridiculitzar el matrimoni en la canonització de Frei Galvão

Frei Galvão, el primer sant nascut al Brasil, ja ha estat canonitzat. Benet XVI ha oficiat una missa a São Paolo, en el seu tercer dia de visita al Brasil, on ha proclamat sant el beat franciscà Antoni Galvão de França, que al segle XVIII repartia desinteressadament entre els malalts píndoles de paper d'arròs on escrivia pregàries, una acció molt criticada pels metges de l'època però que encara es manté. Durant la canonització, el Papa ha criticat els mitjans de comunicació social perquè, segons ell, ridiculitzen el sagrament del matrimoni i la virginitat abans del casament.

Actualitzat
L'acte de canonització de Frei Galvão era un dels més esperats i importants de la visita del pontífex al Brasil, el país amb més catòlics, 120 milions. En la cerimònia, en què Benet XVI ha estat acompanyat per bisbes llatinoamericans i per mig milió de fidels, hi havia una de les dues dones brasileres que el Vaticà ha certificat que han estat objecte d'un miracle del nou sant.

Es tracta de Sandra Rossi, que tenia una malformació uterina però que, malgrat això, va poder tenir un fill després de prendre's les famoses píndoles de sant Antoni de Sant'Anna Galvão. La tradició de prendre's aquestes pastilles continua molt present al Brasil, tot i que els metges de l'època consideraven que es tractava, simplement, d'un placebo.

El papa Benet XVI ha aprofitat l'acte de canonització per demanar als fidels castedat i ànimes netes. El pontífex, però, també ha criticat els mitjans de comunicació social, perquè segons ell ridiculitzen els sagraments del matrimoni i la virginitat abans del casament.

No són les primeres crítiques contra els mitjans que llança Benet XVI, que ja ha expressat inquietud per l'impacte de la cultura en els joves en diverses ocasions.
Anar al contingut