Vaticà

El papa Benet XVI posa com a base de la pau el respecte a la vida humana i la llibertat religiosa

El papa Benet XVI ha afirmat que la base per construir la pau comença amb el respecte i la tutela de la vida humana i de la llibertat religiosa. El pontífex ho ha dit al discurs de celebració de la Jornada Mundial de la Pau, instaurada per Joan Pau II. La cerimònia ha comptat amb la participació de la plana major del govern de l'Església, amb la cúria i el secretari d'Estat.

Actualitzat

Benet XVI ha dedicat la missa i l'àngelus a parlar de la construcció de la pau i de les amenaces que afronta. El Papa ha citat el seu missatge enviat als responsables de les nacions del món, en el qual s'expressava que "el valor de l'home és la columna que suporta la pau".

"Es parla de drets humans però molt sovint s'oblida que necessiten una base estable i no opinable. Aquesta ha de ser la dignitat de la persona, que comença pel reconeixement i tutela del seu dret a viure i de professar lliurement la seva religió", ha dit el papa Benet XVI en l'àngelus.

En el seu missatge per a la Jornada Mundial de la Pau, publicat fa algunes setmanes pel Vaticà, el pontífex afirmava que l'avortament, l'experimentació amb embrions i l'eutanàsia són "atemptats contra la pau".

Així mateix, considerava "un símptoma preocupant de falta de pau al món" el fet que no hi hagi llibertat religiosa i denunciava la situació dels cristians "perseguits" en alguns països per professar la seva fe.

Anar al contingut