Benet XVI davant la multitud a la plaça de Sant Pere durant l'àngelus setmanal en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Benet XVI davant la multitud a la plaça de Sant Pere durant l'àngelus setmanal en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Ciutat del Vaticà

El papa Benet XVI critica els registres de la policia belga al bisbat de Malines-Brussel·les

El papa Benet XVI ha condemnat aquest diumenge els registres que la policia belga ha fet aquesta setmana a l'arquebisbat de Malines-Brussel·les. En una carta de solidaritat adreçada al president de la conferència episcopal belga, el pontífex qualifica els escorcolls practicats en relació amb els presumptes casos de pederàstia de "sorprenents i deplorables", i demana respecte a les autoritats civils en les investigacions.

Actualitzat
Dijous la policia va registrar diversos edificis eclesiàstics i va profanar les tombes de dos prelats a la recerca de proves que corroborin una denúncia d'abusos sexuals a menors per part de bisbes belgues. El Vaticà, indignat, ha criticat especialment una suposada violació de tombes i ha comparat l'operació policial amb les pràctiques dels antics règims comunistes. La Santa Seu ja va protestar divendres per com s'havien fet els escorcolls.

La societat belga ja va posar el crit al cel fa uns quants mesos quan el bisbe de Bruges, Roger Vangheluwe, va dimitir després d'admetre que havia abusat de menors. L'Església de Bèlgica ha demanat perdó per haver encobert casos de pederàstia i s'ha compromès a practicar una política de tolerància zero amb els abusadors.
Anar al contingut