Cracòvia

El papa afirma que el món està en guerra, però aclareix que no és una guerra de religions

Després de morir degollat un capellà a Normandia, Francesc ha dit que estem davant d'una "guerra d'interessos, pels recursos naturals, pel domini dels pobles"

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha dit aquest dimecres que "el món està en guerra", però ha volgut subratllar que no es tracta "d'una guerra de religions". El pontífex s'hi ha referit en el mateix avió que l'ha conduït a la ciutat polonesa de Cracòvia, on presidirà la Jornada Mundial de la Joventut, amb la presència de desenes de milers de joves. Després de l'atac a la ciutat normanda de Saint-Étienne-du-Rouvray, on un capellà va ser degollat, el Sant Pare ha fet aquesta reflexió:

"No tenim por de dir això: el món està en guerra perquè ha perdut la pau. No és una guerra de religions, és una guerra d'interessos, pels recursos naturals, pel domini dels pobles. Algú pot pensar que estic parlant de guerra de religions. No. Totes les religions volem la pau. La guerra la vol una altra gent. S'entén?"

Amb un to afligit, el papa s'ha referit d'aquesta manera als últims episodis de violència, com l'assassinat d'un capellà en una església a mans d'un terrorista jihadista. Francesc ha dit que la primera paraula que li ve al cap sobre el moment actual és "inseguretat", però que "la verdadera paraula és guerra."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut